Misbruik van geneesmiddelen

wietzaden

In de geneeskunde betekent therapietrouw voor de patiënt alles doen wat binnen de verantwoordelijkheid van de arts of de patiënt valt. Het betekent ook het volgen van de voorwaarden die door een arts of patiënt zijn gesteld, zoals het innemen van voorgeschreven medicijnen en het bezoeken van een specialist ondanks het ontbreken van een verzekering.

Het niet opvolgen van aanwijzingen wordt genoemd als een van de belangrijkste redenen voor het mislukken van medicatie en behandeling. In het bijzonder betekent dit het niet innemen van de medicijnen zoals geadviseerd. Verdovende medicijnen zijn een geneesmiddel dat met voorzichtigheid moet worden gebruikt, maar patiënten moeten begrijpen dat het innemen van het medicijn zonder de juiste aanwijzingen hen in gevaar zal brengen.

Een voorgeschreven overdosering van medicijnen, veroorzaakt door een fout van een arts, zal het volgende doen:

Ernstige gevolgen van overdosering kunnen de dood omvatten, maar de meest voorkomende gevolgen van drugsmisbruik zijn onmiddellijke ineenstorting en de dood. Het kan maanden duren voordat de fysieke sporen van misbruik zichtbaar zijn, maar de ontwenningsverschijnselen kunnen snel optreden.

Wat kan ik nog meer doen om drugsmisbruik te voorkomen?

Gebruik drugs met mate. Het kleine gebruik van drugs die zijn voorgeschreven moet worden gecontroleerd. Het grote gebruik van drugs moet op regelmatige basis worden gerealiseerd, vooral na een ernstige verwonding of infectie. Het kan verleidelijk zijn om elke drugstas te gebruiken, maar dit kan leiden tot misbruik van de gevaarlijkste drugs, zoals de drugs die bedoeld zijn om in cocaïne te veranderen.

Het is belangrijk om met uw arts te communiceren over belangrijke veranderingen in uw lichamelijke toestand. Dit kan te wijten zijn aan een belangrijke verandering in uw toestand of medicatie, maar uw arts moet weten of u een gedocumenteerde medische geschiedenis van drugsmisbruik hebt.

Wat moeten we doen als we misbruikt worden?

Het is onze verantwoordelijkheid om onszelf gezond en vrij van drugs te houden. Als we dit niet doen, brengen we het leven van onszelf en van anderen in gevaar. Het niet volgen van de behandeling van drugsmisbruik kan ertoe leiden dat de persoon zijn levenscyclus van drugsmisbruik of ander schadelijk gedrag voortzet.

Ouders en voogden zijn verantwoordelijk voor het helpen opbouwen en handhaven van een drugsvrije leefomgeving. Kinderen uit drug gezinnen moeten worden verstrekt begeleiding door een professionele drugsmisbruik rehab organisatie tijdens de eerste detox fase. Dit zal hen helpen om realistische beslissingen te nemen die hen en hun familie ten goede zal komen tijdens de weg naar herstel. Het is vaak een indicatie van een geestelijke gezondheidsprobleem in het gezin wanneer er een conflict is tussen de dwingende behoeften van een ouder en de behoeften van het kind.

Er is hoop en je kunt je leven terugkrijgen als je bereid bent de juiste keuzes te maken. U zult een volledige drugsverslavingsgeschiedenis en vragenlijst invullen over uw vroegere en huidige gebruik van alcohol, voorgeschreven medicijnen en andere drugs. Er zal ook een vragenlijst worden ingevuld over uw familie en vrienden, zodat uw familieleden stappen kunnen ondernemen om u te helpen herstellen.

Wees niet bang om vragen te stellen. Uw gezondheid en uw leven staan op het spel. Het is uw recht als patiënt om begrepen te worden en met respect te worden behandeld. Het behandelend personeel bestaat uit artsen, verpleegkundigen, counselors en therapeuten die proberen u te helpen begrijpen zonder u te kwetsen.